Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Οδηγίες για την Παρακράτηση Ειδικής Εισφοράς 10% από Εργαζόμενους Συνταξιούχους: Ανανέωση Πληροφοριών στα Λογιστήρια των Επιχειρήσεων

Οδηγίες για την Παρακράτηση Ειδικής Εισφοράς 10%

Οδηγίες για την Παρακράτηση Ειδικής Εισφοράς 10% από Εργαζόμενους Συνταξιούχους: Ανανέωση Πληροφοριών στα Λογιστήρια των Επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα πρέπει να ενημερώσουν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων όπου εργάζονται, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παρακράτησης της ειδικής εισφοράς 10% υπέρ του ΕΦΚΑ και να αποδοθεί στο ασφαλιστικό ταμείο μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ).

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του ΕΦΚΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι πρέπει να ενημερώσουν τους εργοδότες τους σχετικά με την ιδιότητά τους.

Αυτό εφαρμόζει τη διάταξη του νόμου που κατήργησε την παρακράτηση του 30% της σύνταξης σε περίπτωση εργασίας του συνταξιούχου και την αντικατέστησε με την ειδική εισφορά 10% επί της αμοιβής τους.

Επίσης, οι συνταξιούχοι που εργάζονται θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσουν την απασχόλησή τους την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, αυτή η διαδικασία θα προσδιορίσει το είδος της απασχόλησης, το ύψος της αμοιβής και τον πόρο που πρέπει να εισπραχθεί υπέρ του ΕΦΚΑ.

Related posts

Αναμενόμενη Αύξηση Συντάξεων: Προς Όφελος Συνταξιούχων έως 16.500€ έως το Τέλος Μαρτίου

Arcadia Spot GZ

Νέο Σύστημα Απασχόλησης για Συνταξιούχους: Αυξημένα Εισοδήματα και Ρυθμίσεις από το ΕΦΚΑ

Arcadia Spot GZ

e-ΕΦΚΑ: Ενημερώνει και καθοδηγεί τους εν δυνάμει συνταξιούχους

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment