Αθλητικά Επικαιρότητα

Πριν το Μundobasket η Ελλάδα εναντίον ΗΠΑ σε Φιλικό Παιχνίδι

ethniki_mpasket_mudobasket

Πριν το Μundobasket : Η Εθνική Ελλάδας Αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ σε Φιλικό Παιχνίδι

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το πρώτο τζάμπολ στο Mundobasket , με μόλις μία εβδομάδα να απομένει. Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της και δίνει ένα ακόμα σημαντικό φιλικό προετοιμασίας κόντρα στις ΗΠΑ.

Το παιχνίδι διεξάγεται στην εντυπωσιακή “Etihad Arena,” η οποία φιλοξενεί το τουρνουά του Αμπού Ντάμπι, με τη Γερμανία να είναι η τρίτη ομάδα που συμμετέχει. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του κόουτς Ιτούδη, με τη μοναδική αβεβαιότητα να είναι ο αρχηγός Κώστας Πανανικολάου, που έφτασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λίγο πριν το παιχνίδι.

Το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής έχει ως προαπαιτούμενο να διαπιστώσει πρόοδο σε διάφορους τομείς, καθώς η ομάδα εργάζεται εντατικά εδώ και μέρες. Τόσο η αμυντική όσο και η επιθετική πτυχή αποτελούν προτεραιότητα, με το ματς να αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες και να συνδράμει στην ομοιογένεια της ομάδας.

Αυτό το φιλικό αποτελεί επίσης πρόβα για την επίσημη αναμέτρηση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου στη Μανίλα των Φιλιππίνων. Με το παιχνίδι αυτό και το φιλικό κόντρα στη Γερμανία, ο κόουτς Ιτούδης θα αποφασίσει την τελική 12άδα της Εθνικής.

Το μεγαλύτερο ατού των Αμερικανών, βρίσκεται στον πάγκο καθώς βρίσκονται εκεί τρεις εξαιρετικοί προπονητές. Πρόκειται για τους Στιβ Κερ, Έρικ Σπόελστρα και Τάιρον Λου, άπαντες πρωταθλητές ΝΒΑ με Γουόριορς, Χιτ και Καβαλίερς αντίστοιχα.

Αναλυτικά το ρόστερ των ΗΠΑ:

Πάολο Μπανκέρο (F) Ορλάντο Μάτζικ
Μάικαλ Μπρίτζες (G/F) Μπρούκλιν Νετς
Τζέιλεν Μπράνσον (G) Νιου Γιορκ Νικς
Άντονι Έντουαρντς (G/F) Μινεσότα Τίμπεργουλβς
Ταϊρίς Χάλιμπερτον (G) Ιντιάνα Πέισερς
Τζος Χαρτ (G/F) Νιου Γιορκ Νικς
Μπράντον Ίνγκραμ (F) Νιου Ορλίνς Πέλικανς
Τζάρεν Τζάκσον (C) Μέμφις Γκρίζλις
Κάμερον Τζόνσον (F) Μπρούκλιν Νετς
Γουόκερ Κέσλερ (C) Γιούτα Τζαζ
Μπόμπι Πόρτις (PF) Μιλγουόκι Μπακς
Όστιν Ριβς (SG) Λος Άντζελες Λέικερς

Related posts

Εθνική Γυναικών πόλο: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ArcadiaSpot Team

Αντετοκούνμπο με triple-double, αλλά ήττα για τους Μπακς

Arcadia Spot GZ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μένει εκτός του MUNDOBASKET

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment