Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ελέγχει τη μείωση τιμών σε σούπερ μάρκετ: Μέτρα κατά της υπερβολικής αύξησης τιμών σε 3.000 προϊόντα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ελέγχει τη μείωση τιμών σε σούπερ μάρκετ: Μέτρα κατά της υπερβολικής αύξησης τιμών σε 3.000 προϊόντα

Το πρωί της Παρασκευής (1/3), ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, πραγματοποίησε επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ για να ελέγξει την εφαρμογή του μέτρου που στοχεύει στη μείωση των τιμών σε 3.000 προϊόντα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο των νέων μέτρων της κυβέρνησης κατά της υπερβολικής αύξησης των τιμών.

Κατά τις δηλώσεις του, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την προσπάθεια να ελεγχθεί η μείωση των τιμών, τόνισε ότι ο στόχος είναι η μείωση σε βασικές κατηγορίες προϊόντων όπως απορρυπαντικά και καθαριστικά σπιτιού, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και διαβεβαίωσε ότι οι μειώσεις θα είναι μόνιμες, όχι προσωρινές.

Οι μειώσεις τιμών που καταγράφηκαν αφορούν σε προϊόντα όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, απορρυπαντικά ρούχων, καθαριστικά παντός είδους και σαπούνια, με μέση μείωση τιμών που κυμαίνεται από 12,7% έως 17%.

Ως προς τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες, οι οποίες αποτελούν σημαντικό κομμάτι της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών, παρατηρήθηκε περιορισμός των ανατιμήσεων κατά 76% τον Φεβρουάριο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Τέλος, προμηθευτές νωπών προϊόντων υποχρεούνται πλέον να πωλούν τα προϊόντα τους σε “καθαρές” τιμές, με περιορισμένη δυνατότητα επιστροφής.

Related posts

Καλάθι Σαρακοστής και Τιμές Λαγάνας: Αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης

Arcadia Spot GZ

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Ανάλυση Τιμών σε Σούπερ Μάρκετ – Αύξηση 3% τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

Το καλάθι της Σαρακοστής : Από πότε θα ισχύσει

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment