Ελλάδα Οικονομία

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αγροτών με Φωτοβολταϊκά Έργα και Ρύθμιση Οφειλών

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αγροτών με Φωτοβολταϊκά Έργα

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αγροτών με Φωτοβολταϊκά Έργα και Ρύθμιση Οφειλών: Μείωση Κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελληνική Αγροτική Κοινότητα.

Το πρόγραμμα που περιγράφετε έχει ως κύριο στόχο τη στήριξη του αγροτικού τομέα μέσω μιας σειράς μέτρων που στοχεύουν στη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων (PPAs) για την προμήθεια ρεύματος από φωτοβολταϊκά έργα, καθώς και μέσω της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν δεκαετείς συμβάσεις προμήθειας ρεύματος με σταθερές τιμές για το σύνολο της κατανάλωσής τους. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά έργα με σταθερή τιμή για ένα μέρος της κατανάλωσής τους.

Τα PPAs αυτά αναμένεται να συνεισφέρουν στη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τους αγρότες, ενώ η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους θα τους επιτρέψει να έχουν πιο βιώσιμες οικονομικά προοπτικές.

Συνολικά, αυτά τα μέτρα αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα και στην προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

Related posts

Αγρότες Θεσσαλίας: Αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω έλλειψης “ουσιαστικών απαντήσεων”

Arcadia Spot GZ

Ενεργειακή Ρύθμιση στην Αγροτική Παραγωγή: Φθηνό Ρεύμα για Αειφορικές Επιλογές

Arcadia Spot GZ

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment