Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Πρόστιμο ύψους 561.000 ευρώ σε εταιρία βρεφικού γαλατος

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: Τι λέει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

Πρόστιμο ύψους 561.000 ευρώ σε εταιρία βρεφικού γαλατος. Η εταιρεία ΦρισλανντCampina Ελλάς Α.Ε., η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 561.000 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία σε βρεφικά γάλατα.

Η απόφαση επιβολής του προστίμου ελήφθη από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, μετά από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε πλήθος κωδικών προϊόντων της εταιρείας και διαπιστώθηκε ότι σε εννέα (9) από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων και κωδικών βρεφικού γάλακτος, η εταιρεία πέτυχε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από όσα επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά:

«Ό,τι λέμε, το εννοούμε. Σήμερα ανακοινώσαμε υψηλό πρόστιμο σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που ειδικεύονται, μεταξύ άλλων, και στο βρεφικό γάλα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Καμία πρακτική αθέμιτης κερδοφορίας δεν θα γίνει ανεκτή. Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Η πάταξη της αισχροκέρδειας στο βρεφικό γάλα, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα μέτρα που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, είναι καθήκον μας».

Related posts

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

Arcadia Spot GZ

Καλάθι Σαρακοστής και Τιμές Λαγάνας: Αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης

Arcadia Spot GZ

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: Τι λέει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment