Επικαιρότητα Οικονομία

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

ΑΑΔΕ: Επιπλέον χρόνος για διασύνδεση ΦΗΜ και POS

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα. Από σήμερα 1η Απριλίου, είναι υποχρεωτικό για 35 κλάδους επιχειρήσεων και επαγγελματιών να παρέχουν δυνατότητα πληρωμών μέσω μηχανημάτων POS. Αυτοί που δεν τον συμμορφωθούν μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα έως και 1.500 ευρώ.

Οι κλάδοι που πρέπει να δέχονται πληρωμές με κάρτα περιλαμβάνουν λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, εκμετάλλευση ταξί, χρηματοδοτική μίσθωση, ασφάλειες, δραστηριότητες σχετικές με συναλλαγές, διαχείριση κεφαλαίων, αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων, διαφημιστικά γραφεία, παρουσίαση στα μέσα ενημέρωσης, έρευνα αγοράς, ενοικίαση εξοπλισμού αεροπορικών μεταφορών, κ.ά.

Οι εποχικές επιχειρήσεις και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ακόμα κάποιο χρονικό περιθώριο να εγκαταστήσουν τα POS τους. Το πρόστιμο για μη συμμόρφωση με την υποχρέωση αυτή μπορεί να μειωθεί εάν ο υπόχρεος καταβάλει το πρόστιμο εντός συγκεκριμένης προθεσμίας ή παρέχει αποδεικτικό έγγραφο για τη χρήση τερματικού αποδοχής πληρωμών.

Related posts

Έναρξη Δήλωσης Ραντεβού για Διασύνδεση Ταμειακών Μηχανών – POS: Προθεσμία υποβολής 1η Απριλίου 2024

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης για την Αγορά POS και Διασύνδεση με Ταμειακή Μηχανή

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment