Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: Τι λέει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: Τι λέει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: Τι λέει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι θα επεκταθούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την προστασία των καταναλωτών, ιδιαίτερα σε προϊόντα όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής.

«Τα μέτρα που ξεκίνησαν να ισχύουν από χθες, δεν είναι προσωρινά. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την μείωση των τιμών στα ράφια και την αναχαίτιση του πληθωρισμού και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά απέναντι στον πληθωρισμό μέχρι να δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Προφανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοικοκυριό είναι η ακρίβεια και γι’ αυτό τον λόγο είναι δέσμευση της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης να μην σταματήσουμε μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό και τις τιμές των προϊόντων στα ράφια να αρχίσουν να μειώνονται, ο πληθωρισμός να αποκλιμακώνεται και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σκρέκας.

Πώς οι μειώσεις στις τιμές προμηθευτών φτάνουν στο ράφι

«Έχουμε πάρει μία σειρά από μέτρα, τα οποία άρχισαν να ισχύουν από χθες 1η Μαρτίου. Μία σειρά από προϊόντα, περίπου 4000 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, μετά από ένα ριζικό μέτρο που ψηφίσαμε στη Βουλή, οι τιμές έχουν αρχίσει να μειώνονται. Το πόσο θα είναι η μείωση θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Από την πρώτη μέρα, χθες, που κάναμε έλεγχο είδαμε ότι έχουμε μείωση των τιμών, μειώσεις στις τιμές των προϊόντων. Έχουμε μειώσεις που μπορεί να φτάσουν 15% ή και 20%. Έχουμε σταθεροποίηση και μείωση τιμών», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε επίσης ότι «εμείς ζητήσαμε από τους προμηθευτές να μειωθεί η τιμή τιμοκαταλόγου και τώρα όλες οι προσφορές θα πρέπει να υπολογίζονται στις νέες μειωμένες τιμές.

Έτσι, ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράζει και την προσφορά ακόμα πιο φθηνά απ’ ότι αγόραζε πριν την εφαρμογή των μέτρων», τονίζοντας: «Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα νοικοκυριά απέναντι στον πληθωρισμό μέχρι να δούμε απτά αποτελέσματα».

«Δεν επεμβαίνουμε στις προσφορές και τις εκπτώσεις που κάνει ο προμηθευτής προς τον καταναλωτή. Θέλαμε να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια και επί των νέων τιμών να υπολογίζονται οι προσφορές», διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Related posts

Καλάθι Σαρακοστής και Τιμές Λαγάνας: Αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης

Arcadia Spot GZ

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Ανάλυση Τιμών σε Σούπερ Μάρκετ – Αύξηση 3% τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

Το καλάθι της Σαρακοστής : Από πότε θα ισχύσει

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment