Επικαιρότητα Οικονομία

Πτώση του πληθωρισμού για το μήνα Νοέμβριο

Πτώση του πληθωρισμού

Πτώση του πληθωρισμού για το μήνα Νοέμβριο . Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα υποχώρησε τον Νοέμβριο στο 3%, από 3,8% τον Οκτώβριο, ενώ στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2,4%, από 2,9% τον Οκτώβριο.

Η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα αποδίδεται κυρίως στη μείωση των τιμών της ενέργειας, οι οποίες υποχώρησαν κατά 11,5% σε ετήσια βάση, από -11,2% τον Οκτώβριο.

Στην ευρωζώνη, η πτώση του πληθωρισμού αποδίδεται επίσης στη μείωση των τιμών της ενέργειας, οι οποίες υποχώρησαν κατά 11,5%, από -11,2% τον Οκτώβριο. Επιπλέον, ο βασικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων της ενέργειας και των τροφίμων, υποχώρησε στο 3,8%, από 4,3% τον Οκτώβριο.

Παρά τη μείωση του πληθωρισμού, η ΕΚΤ αναμένεται να κρατήσει στάση αναμονής ενόψει της τελευταίας της συνεδρίασης για το 2023. Η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και ότι οι πιέσεις στις τιμές αναμένεται να αυξηθούν και πάλι από τον Δεκέμβριο. βασικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων της ενέργειας και των τροφίμων, υποχώρησε στο 3,8%, από

Οι νέες προβλέψεις της ΕΚΤ, που θα δημοσιοποιηθούν στις 14 Δεκεμβρίου, θα δώσουν μια εικόνα για το πόσο γρήγορα ο πληθωρισμός αναμένεται να επιστρέψει στο 2%. Αυτό θα βοηθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να διαμορφώσουν τα σχέδιά τους για το επόμενο έτος. Οι νέες προβλέψεις της ΕΚΤ, που θα δημοσιοποιηθούν

Related posts

Σκρέκας : Μείωση Τιμών έως και 15% για Σημαντικές Κατηγορίες Προϊόντων

Arcadia Spot GZ

Οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων: Αύξηση 8,9% το 2023, κυρίως λόγω πληθωρισμού

Arcadia Spot GZ

Πότε θα σταμτήσει η αύξηση του πληθωρισμου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment