Επικαιρότητα Οικονομία

Πτώση του φυσικού αερίου κατά 21%

Αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου

Πτώση του φυσικού αερίου.Από το πρωί της Πέμπτης 24/8, οι τιμές στα συμβόλαια φυσικού αερίου έχουν καταγράψει μια πτώση που φτάνει ακόμα και το 21%. Αυτή η κατάσταση έχει φέρει τις τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2022, με την επιστροφή της αισιοδοξίας σχετικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg, υπάρχει ένα ενδιαφέρον από εκπροσώπους εργαζομένων στην εταιρεία Woodside Energy Group Ltd, το οποίο αναζητά μια σημαντική προσφορά. Αυτό προέκυψε μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Τετάρτης. Έτσι, η αγορά αντιδρά, φέρνοντας τις τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα, ακολουθώντας τις αυξήσεις που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου (TTF), που είναι το αναφορικό συμβόλαιο για την Ευρώπη, έχει καταγραφεί στα 31,90 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από τα προηγούμενα 29,50 ευρώ. Πτώση του φυσικού αερίου κατά 21%

Παρόλο που οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν ακόμα μακριά από τα υψηλά επίπεδα που είχαν καταγραφεί περίπου πριν ένα χρόνο, η αστάθεια αυτής της περίοδου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αυξημένους λογαριασμούς θέρμανσης και ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές και μεγάλες βιομηχανίες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Ακόμα και με το υψηλό ποσοστό αποθηκευτικής ικανότητας της Ευρώπης στο 90%, η συνεχής ροή υγροποιημένου φυσικού αερίου από παγκόσμιες αγορές παραμένει απαραίτητη. Η απουσία της μπορεί να επηρεάσει την τροφοδοσία της Ευρώπης, αν η τροφοδοσία από την Αυστραλία διακοπεί, με τις προμήθειες από τις ΗΠΑ ή το Κατάρ να αναλαμβάνουν το ρόλο αυτό. Ακόμα και με μια συμφωνία με την Woodside, οι συνομιλίες της Chevron Corp. με συνδικάτα εργοστασίων υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αυστραλία εξακολουθούν, με τις εξελίξεις εκεί να έχουν προοπτικές για απρόβλεπτα αποτελέσματα και επιπτώσεις στην παγκόσμια παραγωγή και εφοδιασμό υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Related posts

Τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας : Πτώση το Φεβρουάριο

Arcadia Spot GZ

Παγκόσμια Πτώση Τιμών Φυσικού Αερίου: Καιρικές Συνθήκες και Οικονομική Επιβράδυνση Προκαλούν Μείωση Ζήτησης

Arcadia Spot GZ

Αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου λόγω της μάχης στη Χαμά

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment