Επικαιρότητα

Σε ποια ηλικία κάνουμε το καλύτερο σεξ;

Έρωτας στα χρόνια του online dating. Τι προβλέπουν οι ειδικοί

Σε ποια ηλικία κάνουμε το καλύτερο σεξ;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Η ηλικία μας δεν καθορίζει την ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής. Το σεξ σε όλες τις ηλικίες ενισχύει τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική σου υγεία. Παρόλ’ αυτά, υπάρχει μια συγκεκριμένη περίοδος στη ζωή μας, όπου οι περισσότεροι αισθανόμαστε πιο ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική μας ζωή. Τελικά όμως ποια είναι αυτή η περίοδος;

Πότε κάνουμε το καλύτερο σεξ της ζωής μας;

Πότε κάνουμε σεξ και το απολαμβάνουμε περισσότερο από ποτέ; Μία αμερικανική έρευνα, βασισμένη σε στοιχεία 5.000 ελεύθερους άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και οικονομικής κατάστασης, διαπίστωσε ότι οι ελεύθερες γυναίκες 66 ετών και οι ελεύθεροι άντρες 64 ετών, αναφέρουν ότι κάνουν το καλύτερο σεξ της ζωής τους. Όσο κι αν απόρρησες διαβάζοντάς το, οι ειδικοί σε θέματα σεξουαλικής υγείας, υποστηρίζουν πως τα ευρήματα αυτά δεν αποτελούν στην πραγματικότητα έκπληξη.

Οι επιστήμονες είναι απόλυτοι: Το καλό σεξ έχει να κάνει με το να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να μπορείς να επικοινωνήσεις αυτό που αισθάνεται στον σύντροφό σου. Έτσι, τα άτομα άνω των 50 ετών, φαίνεται πως έχουν την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία να ενσωματώσουν τη σεξουαλική ενδυνάμωση στη σεξουαλική τους ζωή. Κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε καλύτερο σεξ. Γεγονός που μας κάνει να απορρίψουμε τα στερεότυπα γύρω από τη σωματοδομή και τη νεαρή ηλικία τα οποία έχουμε πολιτισμικά συνδέσει με το καλό σεξ.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσε επίσης ότι το 85% των σεξουαλικά ενεργών ενηλίκων, αναφέρουν ότι το σεξ είναι σημαντικό για την ποιότητα της ζωής τους. Σχεδόν το 75% των ηλικιωμένων που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Μια άλλη μελέτη, που επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε γυναίκες, διαπίστωσε ότι το 54% των γυναικών βρίσκουν το σεξ καλύτερο και πιο ευχάριστο καθώς μεγαλώνουν. Σε ποια ηλικία κάνουμε

Γιατί όμως το σεξ είναι καλύτερο όσο μεγαλώνουμε;

Οι ειδικοί φαίνεται να συνενούν πως η μεγαλύτερη απόλαυση γύρω από το σεξ μεγαλώνοντας έρχεται από παράγοντες που περιλαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και πιθανώς λιγότερο εργασιακό στρες. Επιπλέον, όσοι ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, έχουν αρκετή εμπειρία για να ξέρουν τι θέλουν και πώς να το ζητήσουν από έναν σύντροφο και μπορεί επίσης να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος, συνειδητοποιώντας ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να αρνηθούν στον εαυτό τους ευχαρίστηση. Εξάλλου ένας αντρας γίνεται καλύτερος στο σεξ μετά τα. 32 ενώ μια γυναίκα μετά τα 40, σε περιόδους δηλαδή όπου και τα 2 φύλα έχουν καλλιέργησει την αυτοπεποίθησή τους.

Δηλαδή οι νεότεροι δεν έχουν ελπίδες;

Κάπου εδώ οι ειδικοί έρχονται πάλι να μας καθησυχάσουν. σο περισσότερο μαθαίνουμε να μιλάμε ανοιχτά για τις επιθυμίες μας, τόσο καλύτερη θα είναι η ερωτική μας ζωή.

Related posts

Μήπως σου θυμίζει κάτι;

Arcadia Spot NG

“Ο ζωντανός θάνατος του χωρισμού”

Arcadia Spot NG

Leave a Comment