Ελλάδα Επικαιρότητα Υγεία

Συνέντευξη τύπου από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη του Covid-19

Δείτε live τη συνέντευξη τύπου

Συνέντευξη τύπου από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη του Covid-19. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα για να ενημερώσει για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας. Θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου.

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι η κορύφωση των κρουσμάτων θα έρθει νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, στις 23-24 Ιανουαρίου.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι η πρόβλεψη αυτή βασίζεται στην αύξηση της ενημέρωσης του κοινού για την πανδημία και την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Εξήγησε ότι η κορύφωση των κρουσμάτων νωρίτερα θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διάρκεια του κύματος της πανδημίας, γεγονός που θα διευκολύνει τη διαχείριση των σοβαρών νοσήσεων και των θανάτων.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι η αποκλιμάκωση της πανδημίας θα είναι αργή εξαιτίας της χειμερινής περιόδου και της συννοσηρότητας.

Related posts

Νομοσχέδιο Υγείας: Ρυθμίσεις για τον Ενισχυμένο Αγώνα ενάντια στην Πανδημία και την Βελτίωση του Συστήματος Υγείας

Arcadia Spot GZ

COVID-19: Η υποπαραλλαγή JN.1 κυριαρχεί

Arcadia Spot GZ

Εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης long Covid στα παιδιά και τους εφήβους

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment