Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Υπηρεσία IRIS : Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να τη χρησιμοποιούν

Πάνω από 2 εκατομμύρια συναλλαγές

Υπηρεσία IRIS : Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να τη χρησιμοποιούν. Οι υπηρεσίες άμεσης πληρωμής επιτρέπουν τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Η υποχρεωτική χρήση POS και υπηρεσιών άμεσης πληρωμής αποτελεί μέρος των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την εξάλειψη πρακτικών παραοικονομίας.

Στις λαϊκές αγορές, η εφαρμογή της υποχρεωτικής χρήσης POS και υπηρεσιών άμεσης πληρωμής ξεκίνησε από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.

Οι υπόχρεοι έχουν ένα χρονικό περιθώριο ανοχής έως την 1η Μαρτίου 2024. Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν παραγγείλει το POS έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 και να μπορούν να το αποδείξουν.

Σε όποιον δεν συμμορφωθεί επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Η υποχρεωτική χρήση POS και υπηρεσιών άμεσης πληρωμής αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις. ΠΗΗ CNN

Για τους καταναλωτές, η χρήση κάρτας ή υπηρεσίας άμεσης πληρωμής είναι πιο ασφαλής από την πληρωμή με μετρητά, καθώς μειώνει τον κίνδυνο απώλειας ή κλοπής χρημάτων. Επιπλέον, η χρήση κάρτας ή υπηρεσίας άμεσης πληρωμής προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στις πληρωμές, καθώς οι καταναλωτές μπορούν να πληρώσουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Τι είναι όμως οι υπηρεσία IRIS;

Οι υπηρεσία IRIS είναι μια μέθοδος ,άμεσης μεταφοράς χρημάτων από λογαριάσμό σε λογαριασμό ανεξάρτητα αν οι 2 τράπεζες που γίνεται η συναλλαγή είναι διαφορετικές ,χωρίς προμήθεια. Αυτό που κάνει πολύ εύκολοη τη χρήση είναι πως δεν χρειάζεται αριθμός λογαριασμού η IBAN , αλλά τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι το ΑΦΜ ή ο αριθμός τηλεφώνου που έχει δηλωθεί στην τράπεζα.

Related posts

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

Arcadia Spot GZ

Έναρξη Δήλωσης Ραντεβού για Διασύνδεση Ταμειακών Μηχανών – POS: Προθεσμία υποβολής 1η Απριλίου 2024

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment