Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Έναρξη Δήλωσης Ραντεβού για Διασύνδεση Ταμειακών Μηχανών – POS: Προθεσμία υποβολής 1η Απριλίου 2024

ΑΑΔΕ: Επιπλέον χρόνος για διασύνδεση ΦΗΜ και POS

Έναρξη Δήλωσης Ραντεβού για Διασύνδεση Ταμειακών Μηχανών – POS: Προθεσμία υποβολής 1η Απριλίου 2024. Η πλατφόρμα για τη δήλωση των ραντεβού για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών – POS τέθηκε σε λειτουργία, με την προθεσμία υποβολής δηλώσεων να λήγει στις 1η Απριλίου 2024. Οι τεχνικοί εγκατάστασης και υποστήριξης ΦΗΜ θα πρέπει να καταχωρήσουν τα προγραμματισμένα ραντεβού με τις επιχειρήσεις που πρέπει να διασυνδέσουν τα ταμειακά τους συστήματα με τα POS.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη μέσω της διαδρομής myAADE > Εφαρμογές > Λοιπές Υπηρεσίες. Οι επιχειρήσεις πρέπει να ελέγχουν τις πληροφορίες στην πλατφόρμα «Μητρώο και Επικοινωνία»/»Στοιχεία Επιχείρησης» στην ψηφιακή πύλη «myAADE» μετά την υποβολή της Δήλωσης Πληροφοριών από τις επιχειρήσεις τεχνικής υποστήριξης.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να διατυπώνουν ενδεχόμενες διαφωνίες από τις 23 Μαρτίου και μετά, με τη σχετική ένδειξη, και στη συνέχεια η επιχείρηση τεχνικής υποστήριξης θα ενημερώνεται για τις απαραίτητες διορθώσεις από την ΑΑΔΕ.

Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν δηλώσει προγραμματισμένο ραντεβού έως τις 22 Μαρτίου 2024 θα λάβουν ειδοποίηση με email για την εύρεση επιχείρησης τεχνικής υποστήριξης.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την υποβολή Δήλωσης Πληροφοριών Χρηστών ΦΗΜ στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ (myAADE) είτε μέσω ειδικής φόρμας είτε υποβάλλοντας αρχείο. Οι ελέγχοι για την εγκυρότητα των στοιχείων γίνονται αυτοματοποιημένα κατά την υποβολή του αρχείου.

Η προθεσμία για δήλωση λύσεων all in one μετατίθεται έως την 29η Μαρτίου 2024, δίνοντας έτσι επιπλέον χρόνο στις επιχειρήσεις για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Related posts

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης για την Αγορά POS και Διασύνδεση με Ταμειακή Μηχανή

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment