Web TV Π.Σ. Πελοποννήσου | Live | FHD

10.02.20 | Π.Σ. Πελοποννήσου | LIVE | FHD

Perifereia-Peloponnisou-live

Το Arcadia Spot μεταδίδει σε Ζωντανή Μετάδοση (Live Streaming) την Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 10.02.2020 που πραγματοποιείται στη Τρίπολη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

3ο ΠΕΣΥ Α Μέρος

3η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου | Α Μέρος

Δημοσιεύτηκε από Arcadia Spot στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020

Παρακάτω επισυνάπτεται η πρόσκληση της Τακτικής Συνεδρίασης στην οποία εμπεριέχονται τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Καλείστε στην 3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίο Πελοποννήσου, στις 10 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


α . Διαδικασία ελέγχου

  1. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Πετράκου, με θέμα «Άμεσες ενέργειες για την δακοκτονία 2020».
  2. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Πετράκου, με θέμα «Ο κ. Βορίδης αδικεί την Πελοπόννησο. Οφείλουμε να αντιδράσουμε».
  3. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Πετράκου, με θέμα «Ανάγκη για άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου».
  4. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Γόντικα, με θέμα «Διεκδικήσεις αποζημιώσεων στα χαρτιά από τον ανάδοχο στο έργο λιμάνι Βραχατίου».
  5. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Κελλάρη, με θέμα «Εξελίξεις με τα έργα άρδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας».

    β . Θέματα Ημερήσιας Διάταξης :
    ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΡΑΣ
  6. Λειτουργία και επιπτώσεις των πυρηνελαιουργείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πετράκος Αθανάσιος
  7. Έγκριση συγκρότησης διαπαραταξιακής Επιτροπής Τουρισμού γνωμοδοτικού χαρακτήρα.
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Άννα Καλογεροπούλου –
    Κανελλοπούλου
  8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Δήμου Τρίπολης και του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης για την χρησιμοποίηση του Αποστολοπούλειου Πνευματικού
    Κέντρου.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Καπέλιος
  9. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πελοπόννησος Α.Ε Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ, για την πράξη «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Έδρας Περιφέρειας Πελοποννήσου για την περίοδο 2020 – 2021».
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης

    ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE Α.Ε, με κωδική ονομασία «FALAISIA /X1405587» και τη διάνοιξη οδού πρόσβασης στην ΤΚ Φαλαισίας του Δ.Μεγαλόπολης ΠΕ Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕΤ: 1909172825).
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και Ανδρέας
    Τσουκαλάς
  11. Έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Μονής Καλαμίου και της Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. για το έργο «ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ».
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος

    ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  12. Έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ –ΣΑΜΠ 026 “Μελέτες έργων υποδομής ΠΕ Κορινθίας” με κωδικό 2017ΜΠ02600004 σε υποέργα.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης
  13. Έγκριση τροποποίησης της από 01/09/2017 υπογεγραμμένης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την υλοποίηση του έργου «Ανασκαφική έρευνα ρωμαικής έπαυλης στην Κατουνίστρα Λουτρακίου, Νομού Κορινθίας για τα έτη 2017-2019».
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα
  14. Προέγκριση πληρωμής δαπανών από την εγκεκριμένη πίστωση στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας – λοιπές πληροφορίες ως προς την εξέλιξη της λύσης και εκκαθάρισης του νομικού προσώπου.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής
  15. Επικαιροποίηση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βάσου Πετροπούλου και Παναγιώτη Γαργατάνη και του Περιφερειακού Ταμείου
    Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο: «ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» και ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα

    ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
  16. Αντικατάσταση εκπροσώπου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο ΣΠΑΡΤΗΣ, το Ε.Μ.Π. και την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑΑ.Ε. ΟΤΑ για την ωρίμανση σχεδιασμού του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ».
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης
  17. Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μονεμβασιάς, για την πράξη με τίτλο «Διαμόρφωση εισόδου Γυμνασίου – Λυκείου Μολάων για την δημιουργία πρόσβασης ΑΜΕΑ», ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης (άρθρο 7) μετά την αλλαγή σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης
  18. Έγκριση τροποποίησης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασιάς και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την πράξη με τίτλο «Έργα οδοποιίας στις οδούς 39, 47, 53, 58 της επέκτασης του σχεδίου πόλεως Μολάων», ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης (άρθρο 5) μετά την αλλαγή σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης
  19. Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Δήμου Μονεμβασιάς και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την πράξη με τίτλο
    «Προμήθεια συστήματος συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο στην ΤΚ Νεάπολης», ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης (άρθρο 7) μετά την αλλαγή σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης

    ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  20. Ανάκληση της με αριθμ. 99/2010 (14-7-2010) απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος
  21. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μονάδα παραγωγής έτοιμου Σκυροδέματος» της εταιρείας«ΝΕΣΤΩΡ ΜΠΕΤΟΝ ΜΟΝ. ΕΠΕ» που βρίσκεται στη θέση «Γλυκορίζι ή Παλιόπυργος» της ΤΚ Χαραυγής του Δ. Μεσσήνης της ΠΕ Μεσσηνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς
  22. Έγκριση 22 ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526, «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600007.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος
  23. Έγκριση 1 η ς τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Ιδίων Πόρων έτους 2020 της Π.Ε. Μεσσηνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος
  24. Έγκριση σκοπιμότητας του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου και της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. για την υλοποίηση της πράξης “Συμβουλευτική Υποστήριξη στην ωρίμανση και ολοκλήρωση μελετών της Π.Ε.Μεσσηνίας”.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος

    ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
  25. Ορισμός νέων μελών Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση παραρεμάτιας ζώνης Ξομβρίου ποταμού.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαλτέζος
  26. Έγκριση κατ΄ αποκοπή παγίου χορηγήματος καθαριότητας Υπηρεσιών της ΠΕ Αργολίδας και των υπηρεσιών Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης για το διάστημα από 01-02-2020 έως 31-03-2020.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαλτέζος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟΣ

Related posts

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου η εκλογή του νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Arcadia Spot GZ

Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος για τα προβλήματα των αγροτών στην Αρκαδία

ArcadiaSpot Team

Αντιπλημμυρικά έργα απαίτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος

ArcadiaSpot Team