Top News Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Σε κατάσταση συναγερμού ο Δήμος Τρίπολης

kindynos-pyrkagias-arkadia

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Σε κατάσταση συναγερμού ο Δήμος Τρίπολης


Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης ενημερώνει ότι την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στον Δήμο μας είναι ακραίος- κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία κινδύνου 5) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης επέκτεινε το ωράριο των πυροφυλάκων (09:00-21:00) και έχει σε ετοιμότητα τους οδηγούς μηχανημάτων έργων και της υδροφόρας.
Μεικτά περίπολα Πυροσβεστικής – Στρατού – Αστυνομίας θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της μέρας ενώ με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση σε υπαίθριο χώρο, ρίψη πυροτεχνημάτων, κάπνισμα μελισσιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τρίπολης

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΟΥΛΟΣ

Related posts

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για το Μ. Σάββατο

Arcadia Spot NG

Δωρεάν ψήσιμο αρνιών από το Δήμο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Leave a Comment