Αστυνομικά Επικαιρότητα

Δολοφονία Άλκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 23χρονος και οι 8 συλληφθέντες της Κυριακής

Εγκληματική οργάνωση λήστευε με «ριφιφί» κοσμηματοπωλεία 

Οι εννέα συλληφθέντες  οδηγούνται σήμερα στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο 23χρονος, ο οποίος θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος– για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Ο 23χρονος μαζί με άλλα οκτώ άτομα που βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας από την Κυριακή θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Το προφίλ των συλληφθέντων:

Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών. Η εμπλοκή τους στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες κρύβονταν σε συγγενικά σπίτια μετά τη δολοφονία του 19χρονου.

Ταυτοποιήθηκε η παρουσία τους από την Αστυνομία

Κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, και αποτελέσματα από εργαστηριακών ερευνών που έγιναν στα φονικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι δράστες, έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο, διώκεται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.


Εμπλοκή 20χρονου που διέφυγε στην Αλβανία

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ακόμα ένας ύποπτος Αλβανικής καταγωγής γαίιρεται ότι διέφυγε στην πατρίδα του το βράδυ της δολοφονίας. Χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για μια άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Σύσκεψη για την οπαδική βία σήμερα στο Μαξίμου

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τις σχετικές ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».


Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό

Σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Το θέματης σύσκεψης δεν είναι άλλο από τη  βία στον αθλητισμό. Στη σύσκεωη θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.


Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Σύλληψη 48χρονου για ανθρωποκτονία

Arcadia Spot NG

ΑΡΚΑΔΙΑ: Σύλληψη 2 ατόμων για ναρκωτικά

Arcadia Spot NG

Leave a Comment