Δήμος Ν. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Ανακοίνωση για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Λεωνιδίου

laiki-agora-tripoli

Σύμφωνα με την  Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 8681/12-2-2022), η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄607/12-2-2022 με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00.», προβλέπονται, αναφορικά με τις λαϊκές αγορές, τα ακόλουθα:

  • Απόσταση ενός (1) μέτρου εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης.
  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Πραγματοποίηση διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους  τους εργαζόμενους στην αγορά, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοιού  COVID-19  (rapidtest).
  • Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά πάγκο πώλησης.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους πωλητές, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και τους επισκέπτες.

Τα ανωτέρω ισχύουν και για την λαϊκή αγορά του Λεωνιδίου. Σε περίπτωση έκδοσης νέας ΚΥΑ τροποποίησης των περιορισμών στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, λόγω της πανδημίας COVID-19, η  λαϊκή αγορά του Λεωνιδίου στις 21-2-2022 θα λειτουργήσει σύμφωνα με τους νέους περιορισμούς.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας θα μεριμνήσει για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων μετά το πέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών.

OΑρμόδιος Αντιδήμαρχος

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Related posts

Η Αρκαδία στο «In2life»|Fam Trip του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Arcadia Spot GZ

Η Αρκαδία στο Madame Figaro για το Fam Trip του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Arcadia Spot FG

Ανακοίνωση υποψηφίων για το Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Arcadia Spot MA

Leave a Comment