Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Πλεύρης: Τέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού έως 31 Αυγούστου (vid)

pleuris-metra-kyvernisis-koronoios

Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου δε θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζοντας τον «οδικό χάρτη» για τη χαλάρωση των μέτρων. 

Σχετικά με την επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τα ταξίδια παραμένει σε ισχύ, ωστόσο θα επανεξεταστεί αργότερα για ποιες χώρες θα καταργηθεί. 

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική έως τις 31 Μαΐου και από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρέωσή της. 

Ταυτόχρονα, από 1η Μαΐου, ουσιαστικά βέβαια από τις 3 Μαΐου, οπότε και αρχίζουν τα μαθήματα μετά το Πάσχα, θα σταματήσουν τα σελφ τεστ στα σχολεία και θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.  

Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα τόνισε ότι θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα. 

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από την 1η Σεπτεμβρίου. 

Πηγή

Related posts

Μητσοτάκης: Όλες οι εξαγγελίες του από τη Βουλή

ArcadiaSpot Team

Επιστολή στον Υπουργό από Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για την επικίνδυνη υποβάθμιση των ΚΥ Αρκαδίας

Arcadia Spot FG

Αρκτούρος: Προειδοποίηση για την νέα παραλλαγή covid

Arcadia Spot FG

Leave a Comment