Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης για την Αγορά POS και Διασύνδεση με Ταμειακή Μηχανή

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης για την αγορά POS και τη διασύνδεση με ταμειακή μηχανή είναι σε εξέλιξη. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 12 Μαρτίου 2024 και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 78.604 αιτήσεις σε 9 ημέρες. Στον τρέχοντα κύκλο, έχουν προστεθεί νέες επιλέξιμες δραστηριότητες, όπως η μεταποίηση και η εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Οι δικαιούχοι της χρηματοδότησης είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με δυνατότητα χρηματοδότησης για όσες δεν εντάχθηκαν στους προηγούμενους κύκλους. Οι κατηγορίες που καλύπτονται περιλαμβάνουν την προμήθεια νέου ή την αντικατάσταση υφιστάμενου EFT/POS, τη λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης, την αναβάθμιση ΦΤΜ & ΑΔΗΜΕ για διασύνδεση με EFT/POS, την αντικατάσταση ΕΑΦΔΣΣ εκτός εστίασης, και την αντικατάσταση ΦΗΜ (ΦΤΜ ή ΑΔΗΜΕ ή ΕΑΦΔΣΣ) επιχειρήσεων εστίασης.

Η χρηματοδότηση παρέχεται σε μορφή voucher και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εγκεκριμένους προμηθευτές. Οι προθεσμίες για τη διασύνδεση είναι οι εξής: έως τις 31 Μαρτίου 2024 για την επικοινωνία με εξουσιοδοτημένους τεχνικούς, με παράταση έως τις 30 Απριλίου 2024 για ραντεβού, και δήλωση στο Μητρώο POS για αντικατάσταση με all in one λύση. Επίσης, έως τις 31 Μαΐου 2024 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση POS για επιχειρήσεις με ERP και έως τις 30 Απριλίου 2024 η απόσυρση ΕΑΦΔΣΣ. Για τις κλειστές επιχειρήσεις, η διασύνδεση πρέπει να γίνει από την πρώτη ημέρα επανέναρξης λειτουργίας.

Related posts

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

Arcadia Spot GZ

Έναρξη Δήλωσης Ραντεβού για Διασύνδεση Ταμειακών Μηχανών – POS: Προθεσμία υποβολής 1η Απριλίου 2024

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment