Επικαιρότητα Επιχειρείν

Ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας των ΒΙΠΕ και έντονες αντιδράσεις

Η ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας των ΒΙΠΕ από την ΕΤΒΑ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ Τρίπολης. Συγκεκριμένα με επιστολή το Δ.Σ. Σ.Ε.Β.Ι.Π.Ε.Τ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία της ΒΙΠΕ.

Η επιστολή του Σ.Ε.Β.Ι.Π.Ε.Τ. :

Κλίμα αναστάτωσης μεταξύ  των εγκατεστημένων Επιχειρηματιών της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης προκάλεσε η  ξαφνική – τραγική απόφαση της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ να αλλάξει ριζικά τον υφιστάμενο Κανονισμό Λειτουργίας όλων των ΒΙ.ΠΕ. της χώρας θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη λειτουργία των Εκατοντάδων Επιχειρηματικών Μονάδων .που έχουν εγκατασταθεί σε ΒΙΠΕ.

Παράλληλα καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και έντονες οι αντιδράσεις όλων των εγκατεστημένων Επιχειρηματιών της ΒΙΠΕ Τρίπολης μετά την απόφαση της ΕΤΒΑ να ξεκινήσει μία διάτρητη διαδικασία διαβούλευσης προκειμένου να νομιμοποιήσει τα περίεργα και ύποπτα σχέδιά της για τη λειτουργία όλων των Επιχειρηματικών Πάρκων της χώρας.

Οι Επιχειρηματίες κάνουν λόγο για επιχειρούμενες αποικιοκρατικές αλλαγές του Κανονισμού των ΒΙ.ΠΕ. που οδηγούν σε πλήρη εξόντωση όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Στο προτεινόμενο κανονισμό λειτουργίας των ΒΙΠΕ που τέθηκε προς διαβούλευση από την ΕΤΒΑ επιχειρείται προκλητικά η φίμωση των εγκατεστημένων επιχειρηματιών αλλά και ο αποκλεισμός μεγάλης μερίδας μελών από την μη αξιόπιστη ηλεκτρονική ψηφοφορία με την πρόφαση οικονομικών εκκρεμοτήτων που όμως δεν επιτρέπει να καλυφτούν εγκαίρως πριν την εκλογική διαδικασία.

Χαρακτηριστικά οι επιχειρηματίες των ΒΙΠΕ περιγράφουν την κατάσταση ως το “ιστορικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου” και μιλούν για ασφυκτικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει εφησυχασμό από κανένα μέλος δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για την έναρξη ενός σκληρού  αγώνα για να αποτραπεί έστω και την τελευταία στιγμή η εξόντωσή τους

Από την πλευρά του το Δ.Σ .του ΣΕΒΙΠΕΤ μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση και προσπαθώντας να προλάβει την αδιανόητη αυτή πρόταση από την πλευρά της ΕΤΒΑ κρούει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου, καλεί τα μέλη του σε εγρήγορση και τους προσκαλεί όλους στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ( ώρα 19:00 ).με μοναδικό θέμα την επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΣΕΒΙΠΕ και τη λήψη απόφασης σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσουν τα μέλη της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης. μπροστά στις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις.

Με αφορμή τις παραπάνω τραγικές εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον των ΒΙΠΕ, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕ Τρίπολης κ. Νίκος Τότσης δήλωσε τα εξής:” Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση που θέτει σε αμφισβήτηση ακόμα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιχειρήσεών μας. Καλώ όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου, του Νομού, της Περιφέρειας και τους Βουλευτές της Αρκαδίας να πάρουν θέση και να βοηθήσουν με τις παρεμβάσεις τους τον επιχειρηματικό κόσμο της ΒΙΠΕ που αυτές τις ώρες διανύει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει συναντήσει ο κλάδος”

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΤΣΗΣ                                                                       ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Related posts

Κάλεσμα για κοινή σύσκεψη: Αντίθεση στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Arcadia Spot GZ

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης: Όχι βιοαέριο στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

ArcadiaSpot Team

Όχι στη λειτουργία μονάδας βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης είπε ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment