Ελλάδα Επικαιρότητα

Αγρότες: Νέες κινητοποιήσεις για τα χρόνια προβλήματα και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος

Αγρότες Θεσσαλίας: Αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω έλλειψης "ουσιαστικών απαντήσεων"

Αγρότες: Νέες κινητοποιήσεις για τα χρόνια προβλήματα και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος

Οι αγρότες της χώρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος τους. Αγρότες: Νέες κινητοποιήσεις

Στη Καρδίτσα, οι αγρότες σχεδιάζουν συγκεντρώσεις με τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Οι αγρότες της Καρδίτσας αναδεικνύουν τα προβλήματα που παραμένουν σχεδόν 3 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, καθώς ακόμα σε πολλά χωριά δεν έχουν δοθεί ακόμα οι αποζημιώσεις, τα αναχώματα παραμένουν «σπασμένα», δεν υπάρχει σχέδιο για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία.

Οι αγρότες ζητούν όχι μόνο να στηριχτεί το εισόδημά τους, αλλά να καταφέρουν να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα και τα επόμενα χρόνια, να μείνουν στον τόπο τους.

Οι ελαιοπαραγωγοί διοργανώνουν πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις έδρες όλων των περιφερειών της χώρας. Με αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα για την ζημιά που προέκυψε από την ακαρπία της ελιάς, οι ελαιοπαραγωγοί εκτιμούν ότι η φετινή ακαρπία θα επιφέρει «απώλεια εισοδήματος που μόνο για τη Φθιώτιδα υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ». Αγρότες: Νέες κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας διοργανώνει κινητοποίηση στις 13 Δεκεμβρίου. Οι αγρότες της Άρτας ζητούν λύσεις στα προβλήματα στις δενδροκαλλιέργειες, ιδιαίτερα στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών, που έχουν πληγεί από το έντομο «μαύρος ακανθώδης αλευρώδης».

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αναμένεται να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, καθώς οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Related posts

Αγρότες Θεσσαλίας: Αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω έλλειψης “ουσιαστικών απαντήσεων”

Arcadia Spot GZ

Ενεργειακή Ρύθμιση στην Αγροτική Παραγωγή: Φθηνό Ρεύμα για Αειφορικές Επιλογές

Arcadia Spot GZ

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment