Ελλάδα Επικαιρότητα

Η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων τήρησε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του Βασίλη Βασιλικού

Νομοσχέδιο Υγείας: Ρυθμίσεις για τον Ενισχυμένο Αγώνα ενάντια στην Πανδημία και την Βελτίωση του Συστήματος Υγείας

Η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, σε ηλικία 89 ετών.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στο εμβληματικό συγγραφικό έργο του Βασίλη Βασιλικού, χαρακτηρίζοντάς το ως “ένα σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας”. Επίσης, τόνισε ότι ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε ένας αγωνιστής για τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στο συγγραφικό του έργο, όσο και στην πολιτική του δράση.

Ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς του 20ού αιώνα. Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1933 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1967 εξορίστηκε από τη χούντα, όπου παρέμεινε για επτά χρόνια. Μετά την πτώση της χούντας, εργάστηκε ως δημοσιογράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων

Το πιο γνωστό έργο του είναι το μυθιστόρημα “Ζ”, το οποίο εκδόθηκε το 1966 και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Κώστα Γαβρά. Το μυθιστόρημα αυτό αναφέρεται στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Ο Βασίλης Βασιλικός διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας με τους Πράσινους και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απώλεια του Βασίλη Βασιλικού αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για την ελληνική λογοτεχνία και πολιτική. Το συγγραφικό του έργο θα συνεχίσει να εμπνέει και να συγκινεί τους αναγνώστες για πολλά χρόνια ακόμα. Η πολιτική του δράση θα αποτελεί παράδειγμα για όλους όσους αγωνίζονται για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Related posts

Νομοσχέδιο Υγείας: Ρυθμίσεις για τον Ενισχυμένο Αγώνα ενάντια στην Πανδημία και την Βελτίωση του Συστήματος Υγείας

Arcadia Spot GZ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Αλλάζει η απόφαση για τα ομόφυλα Ζευγάρια

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment