Top News Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Κώστας Σκρέκας : 4 νέα μέτρα για να πέσουν οι τιμές

Στο στόχαστρο δύο πολυεθνικές

Κώστας Σκρέκας : 4 νέα μέτρα για να πέσουν οι τιμές. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

  • Μειώθηκε η τιμή των καυσίμων κατά 5% για έξι μήνες.
  • Δημιουργήθηκε το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο παρέχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές.
  • Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι έλεγχοι έχουν αποδώσει, καθώς έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 13,416 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τόνισε ότι σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και δεν πρόκειται να τις ανεχτούμε», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο να μειώσουν το βάρος της ακρίβειας στους πολίτες. πηγή

Ειδικότερα, η μείωση της τιμής των καυσίμων αναμένεται να ωφελήσει τους οδηγούς, ενώ το «καλάθι του νοικοκυριού» θα βοηθήσει τις οικογένειες να αγοράσουν τα απαραίτητα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας είναι σημαντικοί για να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις λειτουργούν με διαφάνεια και δεν εκμεταλλεύονται την κατάσταση της αγοράς για να αυξήσουν τις τιμές.

Τα μέτρα Κώστας Σκρέκας : 4 νέα μέτρα

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε 4 ακόμη μέτρα και συγκεκριμένα: μέτρα για να πέσουν οι τιμές

1ο μέτρο: Μειώνονται οι παροχές προς τα σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζουμε χαμηλότερες τιμές για τον καταναλωτή. Περιορίζουμε εκπτώσεις προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ κατά 30% και μεταφέρεται το όφελος στον καταναλωτή. Αυτό θα εφαρμιοστεί σε απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες

2ο μέτρο: Δεν επιτρέπεται σε εταιρείες που αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων να κάνουν προωθητικές ενέργειες για τρεις μήνες. Η υποχρέωση δεν ισχύει για επιχειρήσεις που διατηρούν σταθερές τις τιμές ή τις μειώνουν.

3ο μέτρο: Καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι: υποχρεώνονται οι προμηθευτές να πωλούν τα προϊόντα στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές (net prices). Επιτρέπεται μόνο πιστωτικό τιμολόγιο ύψους έως 3% για επιστροφές προϊόντων ή φύρας. Το μέτρο αφορά νωπά φρούτα-λαχανικά και κρέατα.

4ο μέτρο: Πλαφόν στο βρεφικό γάλα σε εταιρείες που παράγουν εισάγουν και διακινούν το γάλα στην Ελλάδα. Το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρείας για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και εμπορικού κέρδους 7%. Κώστας Σκρέκας : 4 νέα μέτρα

«Πετυχαίνουμε άμεση μείωση τιμής στο ράφι, επιπλέον όφελος για τον καταναλωτή καθώς οι όποιες μειώσεις θα γίνονται στις νέες μειωμένες τιμές», τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Related posts

Καλάθι Σαρακοστής και Τιμές Λαγάνας: Αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης

Arcadia Spot GZ

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Ανάλυση Τιμών σε Σούπερ Μάρκετ – Αύξηση 3% τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: Τι λέει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment