Επικαιρότητα Οικονομία

Σε ποιά προϊόντα θα μειωθούν οι τιμές

Ανατιμήσεις τροφίμων το 2024

Σε ποιά προϊόντα θα μειωθούν οι τιμές. Σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη μόνιμη μείωση των τιμών σε καθημερινά είδη, οικονομικοί φορείς και επιχειρήσεις προσφέρουν αυξημένη διαφάνεια στον τομέα των τροφίμων και άλλων βασικών προϊόντων. Περίπου 8 εταιρείες, κυρίως στον τομέα των τροφίμων και ποτών, έχουν δεσμευθεί να μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5% σε περίπου 110-120 κωδικούς προϊόντων. Αυτή η πρωτοβουλία, γνωστή ως “μόνιμη μείωση τιμής,” αναμένεται να εφαρμοστεί στα σούπερ μάρκετ εντός των επόμενων 10-15 ημερών.

Παρόλο που ο στόχος είναι η μείωση των τιμών σε 500 κωδικούς προϊόντων, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η πρωτοβουλία στοχεύει σε περίπου 11% από τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 110-120 κωδικούς προϊόντων.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία περιλαμβάνουν τη Νίκας, την Όλυμπο, τη Γιώτης, την Καραμολέγκος, τη ΔΕΛΤΑ, τους Μύλους Λούλη, τη Βιολάντα και τον Όμιλο Coca-Cola 3E. Έχουν Ϯδη υποβάλει ενδεικτικούς τιμοκαταλόγους με μειώσεις τιμών.

Επιπλέον, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έχουν ετήσιο τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ υποχρεούνται να ανακοινώνουν τιμές πώλησης για οπωροκηπευτικά προϊόντα. Σε περίπτωση αδυναμίας τήρησης των δεσμεύσεών τους, προβλέπονται πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος, ενώ η απομίμηση της πρωτοβουλίας ή η παραβίαση του ειδικού σήματος τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ ανά κωδικό και ανά κατάστημα.

Related posts

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Ανάλυση Τιμών σε Σούπερ Μάρκετ – Αύξηση 3% τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

Το καλάθι της Σαρακοστής : Από πότε θα ισχύσει

Arcadia Spot GZ

Έλεγχος των τιμών σε supermarket από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment