Top News Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

POS – ταμειακές : Δόθηκε παράταση για τη διασύνδεση τους

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

POS – ταμειακές : Δόθηκε παράταση για τη διασύνδεση τους.

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ αποφάσισαν να παραταθεί η προθεσμία για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS κατά ένα μήνα, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου χωρίς προβλήματα. Αυτή η απόφαση λήφθηκε με βάση τα αιτήματα της αγοράς και των επιχειρήσεων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα προσαρμογής σε ένα πολύπλοκο έργο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τη διασύνδεση των συστημάτων τους έχουν έναν μήνα παράτασης μέχρι την 31η Μαρτίου 2024. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καλούνται να επικοινωνήσουν με εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμα μήνα μέχρι την 30η Απριλίου 2024, για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων.

Αυτές περιλαμβάνουν εκείνες που δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού μέσα στον Μάρτιο αλλά έχουν προγραμματισμένο ραντεβού μέχρι τον Απρίλιο, καθώς και εκείνες που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν νέες λύσεις all-in-one. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι αποφασίστηκε να μη δοθεί μεγαλύτερη παράταση λόγω της προόδου που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στο έργο.

Επιπλέον, η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θεωρείται σημαντική ως έργο-ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης, με την καθυστέρηση να μπορεί να επηρεάσει τη χρηματοδότηση της χώρας από τις Βρυξέλλες.

Δηλώσεις POS – ταμειακές

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές προχωρά με εντατικούς ρυθμούς. Χάρη στη συνεργασία της Πολιτείας, των παρόχων και των επιχειρήσεων που είναι υπόχρεες διασύνδεσης, έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό τμήμα του έργου. Με τη διατήρηση των σημερινών ρυθμών, το έργο θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και το φορολογικό σύστημα της χώρας θα περάσει σε μια νέα εποχή. Προχωρούμε στην παράταση για 1+1 μήνα προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο μιας σύνθετης και πολυεπίπεδης μεταρρύθμισης που σε λίγες εβδομάδες από σήμερα θα είναι πραγματικότητα, «βρέξει-χιονίσει»! Είναι απόφαση του Υπουργείου μας να ολοκληρωθεί εγκαίρως αυτή η σημαντική μεταρρύθμιση».

O υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε: «Με την τελευταία παράταση, το Υπουργείο καθιστά σαφή δύο στοιχεία: Το πρώτο είναι ότι η Κυβέρνηση δείχνει τη μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση, παραχωρώντας επιπλέον χρονικό διάστημα για την προσαρμογή της αγοράς στο νέο νομοθετικό πλαίσιο. Το δεύτερο όμως αφορά στην υποχρέωση συμμόρφωσης στο μέτρο της διασύνδεσης POS και ταμειακών. Παραχωρούμε παράταση ακριβώς επειδή είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε κατά γράμμα το νόμο του κράτους. Είναι παράταση, όχι αναβολή και χαλαρότητα. Η διασύνδεση ταμειακών και POS είναι ένα έργο εθνικής σημασίας και όλοι οφείλουμε να συμμορφωθούμε άμεσα. Συστήνω την ενεργοποίηση όλων, καθώς μετά το πέρας των προθεσμιών θα είναι αντιμέτωποι μόνο με τις κυρώσεις. Δεν θέλουμε να εισπράξουμε κανένα πρόστιμο για αυτό δεν πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση!». POS – ταμειακές

O Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους φορείς της αγοράς που συμμετέχουν στο έργο της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS. Λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο του έργου, που χάρη στη συνεργασία όλων έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία, δίνουμε την ευκαιρία σε όλους να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, ώστε να είναι προετοιμασμένοι έγκαιρα».

Related posts

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

Arcadia Spot GZ

Έναρξη Δήλωσης Ραντεβού για Διασύνδεση Ταμειακών Μηχανών – POS: Προθεσμία υποβολής 1η Απριλίου 2024

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment