Επικαιρότητα Οικονομία

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι πιο ακριβό φέτος

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι πιο ακριβό φέτος, λόγω της ακρίβειας.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ.-ΕΣΕΕ), το κόστος για το γεύμα 6-8 ατόμων θα ανέλθει στα 140,76 ευρώ, από 103,10 ευρώ πέρυσι.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών βασικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο, τα μήλα, το αρνί, οι πατάτες, το κρασί και η γαλοπούλα. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ειδικότερα, οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις σε σχέση με πέρυσι καταγράφονται στα εξής προϊόντα:

  • Ελαιόλαδο: 62%
  • Μήλα: 36,6%
  • Αρνί: 22,9%
  • Πατάτες: 21,5%
  • Κρασί: 21,2%
  • Γαλοπούλα: 21,1%

Αντίθετα, οι τιμές στα παραδοσιακά γλυκά των εορτών, όπως οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο 10,6% και 6,7% αντίστοιχα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, το κατάστημα και την ποιότητα των προϊόντων.

Επίσης, για λόγους συγκρισιμότητας με τις προηγούμενες ετήσιες έρευνες του ΙΝΕΜΥ, δεν έχουν συμπεριληφθεί κάποια προϊόντα που εντάσσονται στο «εορταστικό καλάθι». Αντίθετα, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες καταγράφονται, όπως κάθε χρόνο, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» ή στο «εορταστικό καλάθι».

Συμπερασματικά, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι πιο ακριβό φέτος, λόγω της ακρίβειας. Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες τιμές και να κάνουν πιο προσεκτικός επιλογές κατά την αγορά των προϊόντων.

Related posts

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Ανάλυση Τιμών σε Σούπερ Μάρκετ – Αύξηση 3% τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

Ακρίβεια: Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα γονατίζουν τα νοικοκυριά

Arcadia Spot GZ

Μέτρα κατά της ακρίβειας : Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment