Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης: «Ο Δήμος Τρίπολης αυτονόητα στηρίζει δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων»

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Τροχαία Ατυχήματα: Σκέψου έξυπνα – Οδήγησε με Ασφάλεια» διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Αρκαδίας, το πρωί της Τετάρτης (23/11/2022), στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Η ημερίδα απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε μαθητές και μαθήτριες με σκοπό την κυκλοφοριακή αγωγή και την ενημέρωση για τους τρόπους αποφυγής συμπεριφορών που οδηγούν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι συγχαίρει και επαινεί τον Ερυθρό Σταυρό και την Προέδρο του Περιφερειακού Τμήματος κυρία Καλαποδά για την ιδέα να διοργανωθεί αυτή η ημερίδα, αλλά και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τη συμμέτοχή της.

«Ήταν αυτονόητο ότι ο Δήμος Τρίπολης θα στήριζε αυτή την πρωτοβουλία. Είναι μια απόφαση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ένας πυλώνας είναι η πρόληψη των ατυχημάτων και η παιδεία που πρέπει να έχουμε ως οδηγοί και ένας δεύτερος πυλώνας είναι τι μπορούμε να κάνουμε αν βρεθούμε μπροστά σε ένα ατύχημα και να βοηθήσουμε ανθρώπους τραυματισμένους.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε βασικές γνώσεις για να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο σώζοντας μια ζωή ή μειώνοντας τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει από ένα ατύχημα.

Στην ηλικία ως 30 ετών, η πρώτη αιτία θανάτου είναι τα τροχαία ατυχήματα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Σήμερα, οι μαθητές είναι πολύ πιο έξυπνοι από ότι είμαστε εμείς στη δική σας ηλικία.

Πρέπει όμως να ακούμε τους ειδικούς, να ακούμε τους γονείς μας, να ακούμε την οικογένεια.

Τα περισσότερα τροχαία οφείλονται σε λάθος του οδηγού. Έχει μεγάλη σημασία να μαθαίνετε σωστούς κανόνες οδήγησης.»

Στο βίντεο μιλούν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, ο Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Τρίπολης κ. Δήμος Θωμάς, ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Τρίπολης κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, η Νοσηλεύτρια κα. Μαρία Παπαδοπούλου και η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Παναρκαδικού Νοσοκομείου κα. Γεωργία Μαργιώλου.

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

https://www.facebook.com/DimosTripolisofficial/posts/579690417491334

Related posts

Κώστας Τζιούμης: “Στο Δήμο Τρίπολης δεν υπάρχει κανένα έργο που να έχει σταματήσει, όλα προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό”

ArcadiaSpot Team

Κώστας Τζιούμης: “Στο πλευρό του αδύναμου δημότη, με όλες μας τις δυνάμεις”

ArcadiaSpot Team

“Πάρε θέση”: Ο Δήμαρχος Τρίπολης επικοινωνεί live με τους δημότες μέσω facebook στις 27/11/2022

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment