Επικαιρότητα Οικονομία

Μόνιμη μείωση τιμής στα ράφια του Super Market από τέλη Οκτωβρίου

Ανατιμήσεις τροφίμων το 2024

Μόνιμη μείωση τιμής από τέλη Οκτωβρίου. Από το τέλος του Οκτωβρίου, θα εφαρμοστεί η πρωτοβουλία της “μόνιμης μείωσης τιμής”, κατά την οποία οι καταναλωτές μπορούν να αναγνωρίζουν εύκολα στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα προϊόντα που έχουν μειωμένη τιμή τους κατά τουλάχιστον 5% για τουλάχιστον 6 μήνες.

Αυτό το μέτρο, που εφαρμόζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στοχεύει στον άμεσο εντοπισμό των προϊόντων με αυξημένες τιμές και στη διεξαγωγή άμεσων και στοχευμένων ελέγχων από τη ΔΙΜΕΑ (Διεύθυνση Διαχείρισης Αγοράς) σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά περιστατικά ακρίβειας.

Οι επιχειρήσεις που παράγουν ή διανέμουν καταναλωτικά προϊόντα πρέπει να υποβάλουν επίσης γραπτή δήλωση στο Υπουργείο Ανάπτυξης έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, δεσμευόμενες ότι θα εφαρμόσουν τη μείωση τιμής. Η τιμή αναφοράς για τον υπολογισμό της μείωσης είναι η τιμή των προϊόντων στα ράφια στις 19 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επισημαίνει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την προστασία των καταναλωτών μέσω της μείωσης των τιμών, καθώς και των ελέγχων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Related posts

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Ανάλυση Τιμών σε Σούπερ Μάρκετ – Αύξηση 3% τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

Το καλάθι της Σαρακοστής : Από πότε θα ισχύσει

Arcadia Spot GZ

Έλεγχος των τιμών σε supermarket από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment